Unelmien työympäristö

Kotitoimiston hyvistä ja huonoista puolista sain aasinsillan tähän kirjoitukseen. Millainen olisi unelmien työympäristöni? Tuija Aalto kirjoitti blogikirjoituksen unelmien digitaalisesta työympäristöstä. Luettuani tuon kirjoituksen, ryhdyin miettimään työpaikan fyysistä olemusta ja löysin paljon yhtäläisyyksiä.

Unelmien työympäristöni olisi:

Yhteisöllinen – paikka, jossa kohtaamme samanhenkisiä ihmisiä, verkostoidumme, tutustumme ja parannamme maailmaa. Yhteisöllinen työympäristö mahdollistaa serendipiteetin – avoimet kohtaamiset ja mahdollisuudet. Asiat tapahtuvat kun niiden aika on. Hiffaa tsäänssi!

Innovatiivinen – työympäristö ruokkii uuden ideointia. Kohtaamiset synnyttävät uusia ajatuksia ja uudet ajatukset ideoita ja innovaatioita. Yhdessä haaveilemme: ”Entä mitäpä JOS se olisi mahdollista…?”

Avoin ja luottamuksellinen – jaamme toisillemme avoimesti sen mitä tiedämme ja osaamme. Vinkkaamme kaverille mahdollisuuksista, kerromme myös omista tavoitteistamme ja mahdollistamme näin kaikki potentiaaliset linkit ja kontaktit. Autan aina jos voin, myös minua autetaan. Kaikki tietävät suunnilleen missä mennään yhdessä ja yksilöinä, töissä ja privaatisti. Toimiston keskustelut jäävät kuitenkin aina toimiston seinien sisään – ellei toisin sovita.

Moderni  ja viihtyisä – sisustus, kalustus ja varustelu ovat viimeisen päälle. On yhteistä kahvittelualuetta, sohvia, säkkituoleja ja ehkä riippumattokin. Kunnon tekniikka, työpisteitä siellä täällä, tarvittaessa rauhallinen työskentelykoppi tai neuvotteluhuone. Voin katsella TV:tä, kuunnella musiikkia tai vain hengailla jos siltä tuntuu!

Jotain tällaista täytyy lähteä kehittämään. Oma tarpeeni on todellinen, mutta arveluttaa. Löydänkö muita samanhenkisiä ihmisiä unelmien työympäristön toteuttajiksi? Yksinyrittäjiä, etätyöntekijöitä, freelancereita, konsultteja… potentiaalisten työkavereitteni lista on kyllä pitkä.

Lähtisitkö sinä mukaan?

Päivitys 19.11.2012: Huomasin sattumalta Ville Tolvasen hahmottelevan jotain saman tyylistä…

Päivitys 6.2.2013: Unelmien työympäristö taitaa toteutua… Lähde mukaan!

Yksi kommentti

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s