Pölli tästä

Teen kuten Jari Parantainen käskee ja pöllin hänen blogistaan nimen tälle kirjoitukselleni.

Minä puolestani kannustan pöllimään tämän ideani, jos koette sen toteuttamiskelpoiseksi! Idea kannattaa aina vapauttaa eteenpäin, jos sille ei pysty tekemään mitään itse – tai ainakaan yksin. Vuoden positiivisimmaksi Salolaiseksi valittu Juha Borenius pitää ideablogia, jossa hän jakaa keksimiään ideoita. Kaikenlaista kun putkahtelee päähän.

Tuttu tunne….

Kuten niin moni idea, tämäkin idea on jalostunut ja paisunut matkan varrella. Salon Seudun Sanomien mielipidepalstalla Simo Vesa listasi jokin aika sitten useita liikeidoita ja siinä joukossa oli tämä samainen idea. En siis ole ainoa, joka on asiaa ajatellut.

Nyt siis silläkin uhalla että saan täydellisen hullun maineen, kerron Teille lisää tästä ideasta.

Pieni ajatuksen alku sai ensisysäyksensä jo puolisen vuotta sitten, kun uutisoitiin että Vuokattiin rakennetaan Angry Birds sisäpuisto. Rovion Peter Vesterbacka oli paikalla Vuokatissa idean julkistustilaisuudessa ja twiittaili sieltä innoissaan. Iloitsin uutisesta, sillä yritykseni sattuu omistamaan 6 lomaosakeviikkoa Katinkullassa. Uusi matkailuvaltti ehkä lisäisi noiden viikkojen vuokrakysyntää tai sitten käyttäisimme viikkoja jälleen enemmän itse – kun on noita leikki-ikäisiä lapsiakin.

Sitten syksyllä uutisoitiin Orionin tulosta Saloon. Orion ostaa osan Nokialta tyhjäksi jäävistä tiloista ja perustaa tänne logistiikkakeskuksen. Tiloja jää kuitenkin vielä vapaaksi reilusti. Mistä tiloille käyttöä? Olemme usein ystävieni kanssa jutelleet siitä että Salossa pitäisi olla jokinlainen matkailuvaltti. Jotain, joka vetäisi porukkaa vähän laajemmalla säteellä. Jotain sellaista, mitä Turussa tai Hesassa ei ole. Jotain vähän vastaavaa, kuin mitä Särkänniemi on Tampereelle.

Mitä ihmettä se voisi olla?

No sehän voisi olla valtava Angry Birds teemapuisto – Nokian tehdashalliin rakennettuna!! Siinä sitä olisi kuulkaa historiaa, jatkumoa ja tarinaa matkapuhelimista vihaisiin lintuihin. Hankkeeseen saisi varmasti tukirahaa ja isompiakin rahoittajia saattaisi kiinnostaa.

Joku aika sitten luin Golfpisteestä jutun Keravan HopLopista: siellä on yhdistetty lasten sisäleikkipuisto HopLop ja golffareiden sisäharjoittelu. Keravan HopLopissa käy 50.000 lasta (!!) vuosittain + heidän mukanaan tulevat aikuiset. Laitetaan siis Angry Birds puiston kylkeen myös golfareiden talviparatiisi – iso treenikeskus, viheriöt, bunkkerit, lyöntipaikat ja simulaattori. Yhteinen kahvila ja saunat & pukuhuoneet. Astrum-keskus ja Hanhivaara täydentäisivät pakettia omalla tarjonnallaan luontevasti. Tämä vetäisi varmasti golfin harrastajia laajemmaltakin säteeltä, ryhmiä, seuroja, maajoukkueita jne. Muitakin lajeja varmasti keksittäisiin mukaan.

Vuokatin Angry Birds -puisto avataan muutaman päivän kuluttua ja hankkeesta on tihkunut lisää informaatiota ja kuvia. Hienolta näyttää! Hyvä idea on myös se että paikkaan on yhdistetty Vuokatti Freestyle Hall, jossa on mahdollisuus harrastaa monia trendikkäitä nuorisolajeja kuten esim. parkouria, skeittiä ja BMX-pyöräilyä. Avainasemassa on myös tuo itsekin miettimäni golfharjoittelu, josta kerrottiin tarkemmin eilisessä Golfpisteen uutisessa: ”Maailman suurimpaan Angry Birds -puistoon golfia”. Ja huom! Tämä golfpuisto ei ole tarkoitettu vain lajia jo harrastaville, vaan siellä on panostettu myös minigolf-tyyppiseen puttirataan, jossa voi pelata ilman aiempaa golfkokemusta.

Angry Birds puisto Vuokatti

Jotkut toki epäilevät Angry Birdsien suosion jatkuvuutta, mutta Rovio uskoo pitkään elinkaareen. Linnut täyttivät eilen kolme vuotta ja samalla julkistettiin elokuvahanke vuodelle 2016. Lintujen menestykselle ja suosiolle ei siis näy loppua…

Tämän tyyppisellä hankkeella olisi mielettömästi hyviä vaikutuksia seudulle.

Sen lisäksi että se työllistäisi suoraan useita henkilöitä, se myös toisi alueelle paljon positiivista näkyvyyttä ja niitä toivottuja kävijöitä muualta. Nämä kävijät taas hyödyntäisivät Salon matkailu-, kauppa- ja muita palveluita. Kerrannaisvaikutukset olisivat moninaiset ja kaikki hyötyisivät. Salon sijainti on loistava Helsingin ja Turun puolivälissä ja tänne on helppo tulla. Ja kaikki me Salolaiset tiedämme että tänne kaivataan nyt kipeästi jotain aivan uutta!

Mielestäni tässä saattaisi olla ideaa? Mitäs tuumaatte? Jos joku/jotkin tahot lähtevät tätä oikeasti viemään eteenpäin, niin olen mielelläni käytettävissä ideointiin ja kehitykseen :)!

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s