Hyvinvoinnin vuosi 2013

Tänään on talvipäivänseisaus. Vuoden lyhin päivä. Enää kolme yötä jouluun. Niin se vain tämäkin talvi tästä taittuu, vaikka ei sitä marraskuun lopun synkimpinä hetkinä aina olisi uskonut!

Kulunut vuosi on ollut yllättävän rankka. Yrittäjyys + pienet lapset ei ole ollut mikään ihan helppo yhdistelmä. Unenpuute, sairastelevat muksut, kotitoimisto, myöhään illalla tehdyt työt. No, jokainen samassa tilanteessa ollut kyllä tietää… Kaikessa hässäkässä, ruuhkavuosien seassa, olen unohtanut itseni.

Olenkin nyt päättänyt että elämäni teema vuodelle 2013 on kokonaisvaltainen HYVINVOINTI.

Alan jälleen pitämään itsestäni huolta. Terveesti itsekkäällä tavalla. Otan omaa aikaa lenkillä ja punttiksella käymiseen sekä lempilajiini golfiin. Nukun riittävästi ja syön terveellisesti. Kehitän itseäni monipuolisesti, käyn mielenkiintoisilla kursseilla ja verkostoidun enemmän. Aion myös vihdoin viimein solmia yrittäjän työterveyshuoltosopimuksen ja teettää samalla laajan terveystarkastuksen. Sellaista ei ole minulle tehty ikinä! Muistan myös järjestää laatuaikaa sekä lapsille että puolisolleni. Ei niin että säädän sivussa samalla jotain muuta, vaan niin että olen oikeasti läsnä jokaisessa tilanteessa. Nautin hetkestä.

Teen kaikkea sellaista oikeasti tärkeää ja itsestäänselvää, mikä on vain unohtunut tässä matkan varrella. 

Mistä tämä ajatus sitten lähti? Havahduin karmeaan todellisuuteen tehtyäni Elämä Pelissä ohjelman ”V-indeksi” -testin. Testi selvittää eri kategorioiden avulla elinajanodotteen ja ns. V-indeksin, joka kertoo kyvystä kohdata vastoinkäymisiä. Jos jatkan nykyiseen malliin, elän testin tekemän ennusteen mukaan enää 30 vuotta. Kupsahdan siis 73 vuotiaana!! En tupakoi. Mutta kaikessa muussa olikin sitten reilusti korjattavaa…

Tein siis testin ja sain kiitokseksi henkilökohtaisen raportin testituloksistani. Se oli karua luettavaa. Raportti osui todella hyvin oikeaan siinä, miten kuormittavaa elämäni tällä hetkellä on. Plussaa sain kuitenkin positiivisuudesta, luottamuksesta tulevaan sekä kyvystäni kiitollisuuteen. Kuormittavuudesta huolimatta olen siis melko tyytyväinen elämääni. Nykytilanteessa ei varsinaisesti ole mitään vikaa, nyt vain on näin. Terveydentilani raportti arvioi aika kehnoksi ja minulla on tulevaisuudessa kohonnut riski sairastua vakavasti.

Jos eivät nämä sanat nyt herätä minua, niin mikä sitten??

Tästä se siis lähtee – yrittäjän hyvinvoinnin vuosi! En aloita 1.1.2013 vaan ihan justiin NYT. Vuoden lyhin päivä on oikein sopiva päivä aloittaa ja kävelylenkki talvipakkasessa saa kunnian olla ensimmäinen askeleeni. Lupaan myös raportoida tuloksista tänne aina aika-ajoin.

Haastankin nyt kaikki mukaan hyvinvoinnin teemavuoteen 2013. Onko sinulla tarvetta elämäntaparemonttiin? Otatko haasteen vastaan?

2 kommenttia

  1. Mä aloitan kyllä vasta joulun jälkeen, mutta samassa ’junassa’ ollaan – omaan hyvinvointiin on jatkossa panostettava enemmän ja katsottava mitä tuosta suuaukosta sysää sisälle. Haaste otettu vastaan – hyvinvoinnin vuosi alkakoon!!!

    1. Tina sulla onkin nyt kaikin puolin upea mahis tehdä kunnon hyvinvointiremontti kevätkaudella. Hyvää matkaa teille, lataa akkuja ja NAUTI!! Pidetään yhteyttä :)

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s