Aina ei vaan ehdi – ei vaikka kuinka haluaisi

Blogissani on ollut hieman hiljaista viimeaikoina. Syy ei ole ollut aiheiden tai ajatusten puutteesta – päinvastoin! Kiinnostavia ilmiöitä ja aiheita olisi ollut vaikka kuinka paljon. Ongelma on se että olisi tehnyt mieli tarttua moneen, mutta aika ei ole nyt riittänyt jäsentämään ajatuksia kirjalliseen muotoon. Työkiireet ”häiritsevät” bloggausta pahasti – pukkaa nääs paria pikku projektia. Pitäisi enemmänkin miettiä miten nämä kaksi voisi jatkossa yhdistää, sillä tykkään kyllä kovasti tästä kirjoittamisesta!

Tässä kuitenkin pikku välipalaksi ja myös itselleni ”note to self” -listaus aiheista, joista olen suunnitellut kirjoittavani:

 • Ajanhallinta. Tätä aihetta aion käsitellä yksinyrittäjän ja perheenäidin näkökulmasta. Ajanhallinnasta on kirjoitettu paljonkin, mutta yritän löytää parhaat vinkit siihen, miten kaaoksesta selviäisi henkilö, jolla ei ole pomoa eikä assistenttia, ei siivoojaa eikä kirjanpitäjää. Kirjapinossa odottaa Tiina Torpan ”Yksintyöskentelevän opas”, joten ehkä palaan tähän aiheeseen vasta luettuani kyseisen opuksen.
 • Nainen ja työelämä. Talouselämän Päättäjänaiset 2013 -kyselystä liikkeelle lähtenyt keskustelu on poikinut useita artikkeleita ja blogikirjoituksia. Aion työntää oman lusikkani tähän soppaan jossain vaiheessa. Tilasin juuri Sheryl Sandbergin kirjan. Veikkaan että siitäkin löytynee mielenkiintoisia ajatuksia omieni jatkoksi.
 • Erilaisuus voimavarana. Seuraan Twitterissä Riitta Hyppäsen #Erilaisuus -teemaa. Sarja sisältää 30 twiittiä erilaisuudesta työyhteisön voimavarana. Nyt on menossa twiitti 11/30 ja odotan malttamattomana lisää. Riitta on luvannut myös yhteenvedon aiheesta sarjan lopuksi. Kiinnostava aihe, josta haluan oppia lisää!
 • Robotisaatio ja robottiviikko. Tuliaisia ja terveisiä Robottiviikon Kick Off -tilaisuudesta 18.4. sekä pohdintaa mahdollisesta #RoboSalo -viikosta. Luettuani viime syksynä BohoBusiness -kirjan, aloin entistäkin enemmän pohtimaan tulevaisuuttamme sekä omasta näkökulmastani (mitä teen seuraavat 20 vuotta) että paljon laajemmin. Tämän robohomman voi toistaiseksi luokitella omalla kohdallani sarjaan ”harrastus”. En tiedä vielä, mitä siitä syntyy tai mihin se johtaa.
 • Tulevat tapahtumat: Sometime 2013 (18.5.), Retoriikan kesäkoulu (7.6.) ja SomeAwards (13.6.). Olen menossa näihin kaikkiin ja tulen niissä tapaamaan monia sometuttavuuksia livenä ensimmäistä kertaa! Jännittävää ja superhauskaa samalla kertaa. Raportoitavaa siis varmasti riittää.
 • Ja lopuksi olisi vielä nämä kestosuosikkini Jari Sarasvuo & Ville Tolvanen. Herroilta tulee kiinnostavia aiheita jatkuvalla syötöllä. Jarilta sentään vain maltillisesti kerran viikossa, mutta Tolvasen päivittäinen tahti on kyllä kunnioitettavan hengästyttävä! Kaikkeen ei ehdi kommentoimaan, vaikka kuinka haluaisi. Onneksi on Twitter, jossa keskustelu käy vilkkaana ja sekaan voi hypätä hetkeksi juuri silloin, kun se itselle parhaiten sopii. Tartun takuulla muutamaan aiheeseen blogikirjoituksenkin merkeissä – kunhan olen ensin saanut järjestykseen tuon ensimmäisen aiheen eli ajanhallinnan ;).

Sillä aikaa toisaalla…

Pääkonttori-projekti etenee ja kirjoittelen tänne sen hankkeen kuulumisia. Työpäivät kuluvat kuitenkin pääasiassa yhdistysten jäsenrekisterien parissa täällä. Vapaa-aikaa vietetään puutarhassa, lasten kanssa ja golfkentällä. Näistä aiheista ilmestyy silloin tällöin kuvia ja juttuja Meidän Piha -blogiin. Kurkaahan siis joskus sinnekin, erityisesti jos puutarhanhoito kiinnostaa.

Ja jos sinulla on hyvä linkki johonkin yllä lueteltuun aiheiseen liittyen, niin vinkkaa ihmeessä siitä minulle kommenteissa tai twitterissä. Lämmin kiitos ja kuulemisiin!

5 kommenttia

  1. Kiitos Anja, uskon että on ajanhallinta (tai sen puute) on tuttua monellekin… Ja kiitos samoin, todella kiva tavata sinutkin pian!

   Mukavaa viikonloppua,
   Tiina

 1. Hei Tiina, tuttu tunne. Olen itse saanut apua näistä:
  1. Priorisointi. Mieti, mikä on oikeasti tärkeää ja löydä ensin ne asiat, jotka on pakko tehdä nyt tai lähimmän viikon sisällä ja kirjaa ne ylös. Älä livistä näistä. Seuraavaksi asiat, jotka on pakko tehdä jossain vaiheessa. Kolmanneksi asiat, jotka olisi kiva tai hyvä tehdä, mutta eivät ole ainakaan nyt välttämättömiä.

  2. Sijoita näitä tehtäviä viikko/kuukausikalenteriisi. Muista ottaa mukaan myös kolmosvaiheen juttuja, sillä niistä usein tulee hyvää mieltä, mikä on tärkeää. Yrittäjällä esim. näkyy viivan alla heti, jos tekee liikaa muuta kuin laskutettavia töitä.

  3. Älä tee aikataulutuksesta liian tiukkaa. Jätä tilaa yllätyksille.

  4. Pidä to-do listaa ja palaa aika ajoin katsomaan, mitä olet vetänyt yli siitä. Huomaat, miten paljon olet saanut aikaan! Se helpottaa turhautumisen tunnetta siitä, että en koskaan ehdi tekemään mitään. Yritä saada listan loppupäässä olevia asioita ajan kanssa nousemaan ylemmäs, yksi kerrallaan.

  P.S. Näytät kyllä olevan varsin aikaansaava osaaja ja ehtimään vaikka mitä!

  1. Tosi hyviä vinkkejä, kiitos paljon Larissa! Omat haasteeni liittyvät ehkä eniten järjestelmällisyyteen ja keskittymiseen. Olen vähän sellainen ylivilkas tapaus ja monessa mukana. Nämä ovat tosi hyviä neuvoja – erityisesti ”kolahti” tuo kohta yksi, asioiden luokittelus. Tuppaan tekemään aika paljon kolmosen juttuja ja ne ykköset ja kakkoset jäävät vähemmälle huomiolle – kunnes tulee se kuuluisa viimetippa. Aurinkoista viikonloppua ja pian nähdään :)!

   Tiina

   1. Niinpä! Nykyinen rytmi tekee meistä tosi lyhyttempoisia. Selaillaan otsikoita ja hypitään asiasta toiseen. Tehdään vähän jotain ja sitten pari twiittiä taas väliin ja aloitetaan joku uusi asia. Tähän listaan varmaan pitäisi lisätä vielä offline-tilaan meno! Mukavaa viikonloppua sinulla myös ja tapaamisiin Sometime2013 -päivässä!

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s