Mikä minusta tulee isona?

Olen aina ollut laajasti kiinnostunut erilaisista ja monenlaisista asioista. Innostun helposti ja välillä projekteja on pukannut hengästymiseen asti. Kuulun siihen porukkaan, joka ei vieläkään yli nelikymppisenä tiedä ”mikä minusta tulee isona”. Olen aina (salaa) hieman kadehtinut niitä ihmisiä, jotka ovat löytäneet paikkansa luontevasti ja helposti. Puoliso ja lapset alle kolmekymppisenä, tutkinto tai pari plakkarissa, kiinnostava ura jossain isossa yrityksessä. Minä olen ollut sitä poukkoilevampaa tyyppiä. Tosin luettuani Alf Rehnin kirjoituksen työelämästä, tajusin ettei se ilmeisesti haittaa. ”Työ, projekti, brändi ja sitten mitä?” kysyy Alf. Ja aiheellisesti kysyykin. Tulevaisuuden työ on juuri tuollaista: pätkää, projektia, sinne, tänne, tonne.

Kirjoitin tänne blogiini viime joulukuussa teemalla Hyvinvoinnin vuosi 2013. Tarkoitus oli äitiys- ja hoitovapaiden jälkeen lähteä jälleen kehittämään itseään kaikilla rintamilla ja yrittää löytää vastauksia tuohon ikuiseen kysymykseen ”mikä minusta tulee isona?”. Mutta ensi piti ruveta nukkumaan kunnolla, jotta aivoni palautuisivat toimintakykyiseen tilaan. Kahden ja puolen vuoden kroonisen univajeen jälkeen tämä tuntui tärkeimmältä tavoitteelta – muusta viis. Nuoremman tyttäreni suosiollisella myötävaikutuksella onnistuinkin tässä erinomaisesti ja sillä oli suorat seuraukset myös muuhun toimeliaisuuteen.

Kevättalvella sai ensin alkunsa ”Pääkonttori”-hanke eli Hub Salo; yrittäjien yhteisöllinen työtila, joka avaa ovensa muutaman viikon päästä – tarkalleen 1.10. Pääsen vihdoin seitsemän vuoden jälkeen muuttamaan pois kotikonttorilta ja saan työyhteisön, työkavereita ja mahtavat työtilat. Ja kaikki tämä lähti pienestä viattomasta haaveesta aika tarkalleen vuosi sitten. Kannattaa olla tarkkana mitä toivoo, sillä sitä saa mitä tilaa ;)!

Uusi yhteisöllinen toimitila ei silti edelleenkään ratkaise tuota otsikon kysymystä ”mikä minusta tulee isona?”. Toki se tarjoaa uudenlaisia mahdollisuuksia, verkostoja ja kontakteja roppakaupalla. Kaipasin kuitenkin jotain vielä konkreettisempaa – uutta projektia – ja niinpä päätin lähteä takaisin koulun penkille, back to school! Aloitin viikko sitten yrittäjän oppisopimuksella opinnot Markkinointi-instituutissa ja nyt on edessä puolentoista vuoden urakka oman työn kehittämistä ja uuden oppimista. Aion opiskella Markkinointiviestinnän Erikoisammattitutkinnon. Uskon ja toivon että opiskelu kahdenkymmenen vuoden tauon jälkeen kirkastaa omia tavoitteitani erityisesti työni tulevaisuuden suhteen.

Tavoitteiden ja motivaation tarkistamiseksi käyn parhaillaan myös salolaisen ProWellben järjestämää ”Löydä paras itsesi”-valmennusta. Odotan mielenkiinnolla mikä ja kuka on se ”paras itse”, joka sieltä löytyy… ja niin odottavat myös läheiseni ;). Monenlaisia juttuja on jo tähän mennessä paljastunut eikä valmennus ole vielä edes puolessa välissä! Eneagrammin ystäville tiedoksi että persoonallisuustyyppinä olen seiska eli Innostuva suunnittelija.

Innostuva suunnittelija

Elän nyt siis erittäin mielenkiintoista elämänvaihetta, oman elämäni murrosta. Aion ottaa tästä murroksesta kaiken irti ja nauttia avoimin silmin ja mielin täydellisestä tietämättömyydestä! Toivon että vuoden-parin päästä olen löytänyt oman polkuni, elämässäni on tasapaino ja rauha, työ ja perhe-elämä tukevat toinen toisiaan ja minulla on aikaa myös omille jutuille ja harrastuksilleni. Kuulostaa tavoittelemisen arvoiselta, eikö?

Noniin huh. Nyt tämän avautumisen jälkeen olisi kiva kuulla löytyykö sieltä lukijoiden joukosta muita keski-ikäisiä ei-vielä-aikuiseksi kasvaneita, jotka pohtivat oman elämänsä tarkoitusta ja omaa polkuaan. Oletko sinä ollut ns. helppo tapaus vai kuulutko ennemmin meihin poukkoilijoihin? Jos olet jo polkusi löytänyt, olisi kiva kuulla miten se löytyi – tai jos olet vasta havahtunut samoihin asioihin, miten sinä aiot toimia oman polkusi löytämiseksi.

Kommenteista, viesteistä ja palautteesta kiitollisena, lämmintä ja aurinkoista syyskuun viikonloppua kaikille!

Tiina

5 kommenttia

 1. Kiitos kirjoituksesta Tiina, tosi tutulta kuulostaa, kuten tiedät :) Itsehän vasta vuosi sitten palasin yrittäjäksi hoitovapaalta ja aloitin ”itseni etsimisen”. Nyt kaiken kaaoksen keskellä uskon löytäneeni itseni ja kohta kuuluukin uutta minustakin. Siis ihan kohta :) En ole enneagrammia tehnyt, mutta olen varma että olen myös tuo seiska. Mutta onnea opintoihin, tosi jännä nähdä mitä sinusta vielä tulee, jotain nykyistäkin upeampaa, olet ihana! Pidetäänpä yhteyttä!

  1. Kiitos Anja! Nythän minua rupesi oikein jännittämään mitä sinä olet keksinyt? Innolla odotan uutisia. Teepäs eneagrammi-testi tuolla Namasteen sivuilla (linkki blogissa) – on oikein hauska ja positiivinen testi, jota ei tarvitse niin vakavasti ottaa, mutta josta voi olla hyötyä joskus!
   Kuulemisiin ja nähdään pian
   Tiina

 2. Ihana kirjoitus. Kiva lukea sinulta jotain twiittiä pidempääkin. Kuulostaa tutulta. Itse poukkoilin maailmalla kolme vuotta ylppäreiden jälkeen, jonka jälkeen hain suosiolla kauppikseen, jotta mahdollisimman moni ovi pysyisi edelleen auki. Kahden lapsen, opiskeluiden ja rivariprojektin ohessa laitettiin myös GoGolf.fi pystyyn. Aikamoista rumbaa, mutta onhan tämä yrittäjän elämä aika siistiä. Jos jostain olen varma, niin tästä. Muuten aion poukkoilla jatkossakin. Tsemppiä ja kaikkea hyvää!

  1. Voi kiitos Hanni! Täällähän minä aina välillä kirjoittelen kun muilta hommilta ehdin ;). Yrittäjyys ON siisti juttu ja teidän GoGolf oikeasti raikastanut kotimaista pientä piiriä merkittävästi. Tsemppiä sinne myös kovasti ruuhkavuosien keskelle!
   Tiina

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s