Meille tulee #muuten Marimekkoa!

Nyt ottaa pannuun ja on pakko avautua. Tämä #Marimekkogate alkaa saada surkuhupaisia piirteitä. Mikä meitä suomalaisia oikein riivaa? Haluammeko ihan oikeasti lyödä lyötyä, kaataa lisää sontaa niskaan ja naureskella vahingoniloisesti epäonnistumisille tai virheille? Sellaisiako me olemme?

Minua ottaa pannuun suomalaisena kuluttajana ja yrittäjänä. En ymmärrä tuon taivaallista designin säännöistä tai kopioinnin lakipykälistä. Minua ottaa pannuun, koska yksi menestyneimmistä brändeistämme ja parhaista yrityksistämme halutaan väen väkisin syöstä jonnekin, missä aurinko ei todellakaan paista.

Minulle on ihan sama, onko Hetkiä/Moments – kankaan inspiraationa ollut Barcelonasta löytynyt kassi tai 60-luvun valokuva. Tuo kangas on upea taideteos ja ottaisin sen koska tahansa seinälleni roikkumaan (itse asiassa ostin sen juuri uuden toimistoni seinälle). Minulle on ihan sama, onko Isoisän puutarha saanut inspiraationsa englantilaisesta lastenkirjasta. Kankaassa on hienot värit ja hieno tunnelma – ostin koko sarjan pinkkinä (essun, keittiöpyyhkeet, pannulaput ja tyynyjä) värittämään uuden toimistomme keittiötä ja kahviota!

Minulle on myös ihan sama, onko jokin kangas saanut inspiraationsa lehdestä, heinästä, kaislasta, horisontista, kivestä tai mitä niitä nyt onkaan. Ei maailmaa – sen muotoja ja kuvia – voi kukaan omistaa.

Tähän väliin pieni sivujuonne salolaisesta lehtikuvaajasta Esko Keski-Vähälästä. Esko otti muinoin v. 2004 lehtijuttua varten kuvan, kun Saloon avattiin ihan ensimmäinen kauppakeskus. Salolainen taitelija Sampsa Sarparanta tykästyi valokuvaan ja teki siitä taulun. Taulu oli aikalailla kopio valokuvasta – ”taiteellisin maustein”. Kyseinen taideteos päätyi sitten sattuman kautta Ismo Alangon levyn kansikuvaksi. Eipä siitä kukaan ollut moksiskaan – kaikkein vähiten valokuvaaja itse.

Jos jotain kiinnostaa tämä Marimekko-vyyhti kokonaisuutena – lukekaa Kritiikkiblogin uusin kirjoitus eiliseltä: jos näistä kevään ja kesän kohuista haluan henkilökohtaisesti jotain nostaa esille, niin sen että IMHO Marimekkoa on yhtiönä petetty ja sen reagointi ei ehkä aina ole ollut parasta mahdollista. Minua kuluttajana ja yrittäjänä ei ihan oikeasti nämä jutut kiinnosta pätkääkään, vaan ainoastaan se että kyseinen yritys on tehnyt Suomen mittakaavassa upeaa menestystarinaa ja toivon sille jatkossakin onnistumisia ja kaikkea hyvää!

Meille tulee #muuten Hub Salon toimistolle Marimekkoa enemmänkin – ihan kiusallaan ja kannustukseksi – mutta myös rakkaudesta kyseiseen brändiin. Lue lisää täältä.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s