Kiitollinen.

Tämä kirjoitus kertoo unelmasta, uskalluksesta ja uskomattomasta serendipiteetistä.

Serendipiteetin periaatteen mukaisesti kaikissa niissä tilanteissa, joissa toisilleen vieraat asiat ja ihmiset kohtaavat, on loistava mahdollisuus uuden syntymiselle. Näitä luovia törmäyksiä syntyy yleensä, kun aidosti uskaltaudutaan poikkeamaan tutuista, vakiintuneista rutiineista ja altistutaan uusien asioiden ja ihmisten kohtaamiselle.

(Lähde: Silkkaa sattumaa vai serendipiteettiä)

Kun tasan vuosi sitten kirjoitin blogiini Unelmien työympäristöstä, en arvannut millainen lumipalloefekti siitä lähtisi käyntiin. Pelkkä yksittäinen kirjoitus ei sitä vielä varsinaisesti tehnyt, mutta unelman kirjaaminen julkiseksi teki siitä näkyvämmän. Todellisemman. Tavoittelemisen arvoisen.

Muhittelin ajatusta pitkän talven yli ja vaivihkaa tein itsekseni joitakin laskelmia. En kertonut kirjoituksestani kenellekään enkä tainut jakaa sitä missään kanavissa silloin. Kävin yksin katsomassa muutamaa potentiaalista tilaa ja jatkoin haaveilua. Vähitellen haaveeni alkoi tuntua mahdolliselta ja puhuin siitä kotona miehelleni sekä muutamalle ystävälleni. Sain hyvää palautetta ja ideaani kehuttiin.

Seuraan Facebookissa aktiivisesti Salon ”voivotteluryhmää” eli Voivottelu ei auta – Salo nousuun-ryhmää, jonka perustaja Juha Borenius valittiin viime vuonna muuten Salon positiivisimmaksi henkilöksi. Ryhmässä oli virinnyt tammikuun lopulla keskustelua kaupungilta tyhjiksi jääneistä tiloista sekä Mietoisten yhteisöllisestä toimitilakokeilusta. Vihjaisin unelmien työympäristöstäni tuossa ketjussa ja sain kommenttiini ison läjän peukkuja sekä välittömästi muutaman yhteydenoton asiasta kiinnostuneilta ihmisiltä.

Ja siitä se sitten oikeastaan lähti. Niin pienestä! Yhdestä Facebook-kommentista, joka sai positiivista kannustusta osakseen ja josta muutama ihminen innostui.

Tapasimme pienellä ryhmällä – me toisillemme ennestään täysin vieraat ihmiset – ja ryhdyimme tosissamme pohtimaan, voisiko yhteisöllinen työtila toteutua ja toimia Salossa. Tämän jälkeen rohkaistuin puhumaan projektista jo hieman ääneenkin. Ja kuin sattumalta, erään tällaisen keskustelun seurauksena, sain vinkin että SSP-Yhtiöt Oy:n pääkonttorissa oli ollut kolmas kerros tyhjänä jo pidempään. Talon sijainti oli loistava ja muutaman viikon pohdinnan jälkeen rohkaistuin laittamaan toimitusjohtajalle kyselyä mahdollisesta vapaasta tilasta. Vastaus tuli lähes välittömästi ja jo silloin aavistelin että tästä voisi oikeasti tulla jotain…

Matkaan on mahtunut monenlaista: uskomattomia sattumia ja kohtaamisia, onnistumisen riemua ja paljon iloa. Välillä toki myös uskonpuutetta ja väsymystäkin. Ehdottomasti parasta ovat kuitenkin olleet ne kymmenet uudet ihmiset, joihin olen tämän projektin myötä saanut tutustua. Olen äärimmäisen kiitollinen siitä tuesta, sparrauksesta, kannustuksesta ja avusta, mitä olen näiltä ihmisiltä ja ystäviltäni saanut. Olen saanut valtavasti energiaa ja virtaa myös omaan yrittäjyyteeni ja elämääni ja olemme käyneet mahtavia keskusteluja eri asioista maan ja taivaan väliltä. Yhteisömme on alkanut aidosti rakentumaan jo paljon ennen varsinaisia toimitiloja.

Kiitos siis te kaikki ihanat – aivan kaikesta!! Tiedätte kyllä keitä olette ja keitä tässä tarkoitan. Yhteisen matkamme kulkijat alusta saakka ja matkan varrelta, tähän päivään asti. Olette rakkaita ja tärkeitä – kiitos <3

Ja nyt olemme yhdessä tänään ja tässä: Hub Salo on käynnistämässä toimintaansa ja eräästä pienestä unelmasta on tullut totta niin monelle. Ohjatkoon serendipiteetti toimintaamme jatkossakin – uskalletaan rohkeasti antautua kohtaamisille ja uusille asioille ja annetaan virran viedä. Tästä tulee hieno matka!

Kuva: workisnotajob.com
Kuva: workisnotajob.com

Yksi kommentti

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s