Tarina neljästä pöydänjalasta

Luin joskus Väestöliiton artikkelin siitä, miten hyvä perhe-elämä vaatii neljä tukevaa pöydänjalkaa. Tätä samaa pöydänjalkamallia koitan noudattaa nykyisin myös ammatillisen elämäni suhteen. Jos kaikki munat ovat niinsanotusti yhdessä korissa, saattaapi käydä ohraisesti. Varsinkin nykypäivänä, jolloin mikään ei ole niin varmaa kuin muutos.

Tässä tarina neljästä pöydänjalasta – eli mitä minä oikeasti teen:

Ensimmäinen pöydänjalka on yritykseni Oy Bitti Ab:n perusliiketoiminta. Tuttu ja turvallinen jäsenrekisteribisnes on pyörinyt jo vuosikymmeniä ja pyörii edelleen. Se on tuonut minulle perustoimeentulon ja sen avulla maksan osuuttani perheen asuntolainasta. Tämä perustulo ei kuitenkaan virtaa ikuisesti. Digitalisaatio on kiihdyttänyt ympäröivän maailman muutosta siihen pisteeseen että vanha hyvin palvellut pöydänjalka on tulossa elinkaarensa päähän. Aikoinaan jopa yksin pöytää pystyssä pitänyt suurin pöydänjalkani on alkanut lahoamaan… Mutta ei huolta, puuseppä on hälytetty paikalle ja apua on tulossa. Tämän pöydänjalan kanssa edessä onkin kiireinen ja jännittävä vuosi, kun vanha jalka korvataan kokonaan uudella, hienolla ja kiiltävällä jalalla!

Toinen pöydänjalka on vasta avattu Hub Salo. Tämä pöydänjalka on vielä hieman liian lyhyt, jotta pöytä olisi balanssissa, mutta saan siihen jatkopaloja jokaisen uuden vuokralaisen myötä. Tasapainopiste lähestyy ja kohta voin huokaista helpotuksesta. Tästä pöydänjalasta ei todennäköisesti koskaan ole uudeksi perustuloksi, mutta siitä on hyvää vauhtia tulossa tukeva ja vahva henkinen perusta koko pöydälleni.

Kolmas pöydänjalka on ollut säikeinen ja hontelo. Se on ollut tuntemattomien mahdollisuuksien, uusien projektien ja innostuksen pöydänjalka. Välillä se on katkennut, sitten se on korjattu ja edelleen se hakee muotoaan. Ehkä joku säie siitä jonain päivänä vahvistuu tasapainottamaan pöytääni. Toivon myös että saan siitä hiottua ylimääräiset tikut pois, mutta toisaalta sen keskeneräisyys sopii minulle ja palvelee oppivaa ja aina uudesta innostuvaa minääni. Tällä pöydänjalalla on monta nimeä, mutta kaikki ne liittyvät jotenkin kotikaupunkiini Saloon ja sen tulevaisuuteen ja kehittämiseen. Aika näyttää ja kaikella on tarkoituksensa.

Ammatillinen pöytäni on ollut kieltämättä hieman hutera – kolmijalkainen – ja liikaa tuon ensimmäisen jalan varassa. Onneksi vuoden vaihtuessa löysin uuden upean neljännen pöydänjalan, nimittäin yhteistyön Laura Mänkin kanssa. Olen jo pitkään tehnyt konsultointia ja kouluttamista oikeastaan tajuamattani ja tietämättäni. Olen neuvonut kavereita, kun on kysytty. Olen auttanut asiakkaitani, kun on pyydetty. Pohtinut markkinointiin, viestintään ja strategioihin liittyviä juttuja muiden asioiden ohessa lähes huomaamatta. Useinkaan en ole työstäni mitään laskuttanut, kun ”eihän se mitään ollut”. Syksyn aikana hubilla tutustuin paremmin Lauraan ja kävimme usein keskusteluja vastaavista aiheista. Näiden keskustelujen seurauksena syntyi kahden ”tädin” asiantuntijatoimisto Mänki & Vainio, sen konsepti ja palvelut! #tätikertoo!

Ironista kyllä, olen itse huojuvan pöytäni kanssa Mänki & Vainion ensimmäinen asiakas. Jokaiseen muuhun pöytäni jalkaan liittyy tavalla tai toisella markkinoinnillisia ja viestinnällisiä haasteita, jopa markkinointi-innovaation paikkoja. Nykyisin kun kaikki liiketoiminta tuppaa olemaan mitä suurimmassa määrin markkinointia ja viestintää! On innostavaa pistää Mänki & Vainion hattu päähän ja ryhtyä ratkomaan näitä asioita ikäänkuin ulkopuolisin silmin – yhteistyössä osaavan ja mukavan kolleegan kanssa.

Tällainen on minun pöytäni. Miltä sinun pöytäsi näyttää? Onko sinulla keskellä pöytää yksi tukeva turvallinen laippajalka vai onko pöytäsi hieman hatara ja huojuva niinkuin minulla? Olisi kiva kuulla!

Tarina on hyvä päättää alussa mainitsemani Väestöliiton artikkelin lainaukseen. Ja kuten huomaat, neljän pöydänjalan malli pätee hienosti niin perhe- kuin ammatilliseenkin elämään:

Yritä huolehtia siitä että kaikki neljä pöydänjalkaa ovat vahvoja. Silloin pöytälevy on suorassa ja tukevana paikallaan, eivätkä kriisitilanteet saa pöytää horjumaan. Edes yhden jalan katkeaminen ei ole katastrofi, vaan muut vahvat jalat kannattavat pöytää.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s