Yrittäjä ei ehdi lomailemaan!

Projektia pukkaa ja kiirettä piisaa. Laiskotelkaa te vaan senkin palkkatyöläiset. Minä painan duunia ihan normaalisti enkä ehdi lomailemaan. Yrittäjyys on elämäntapa ja siihen elämäntapaan ei lomat kuulu. Ei se yhteiskunta sillä tavalla pyöri että kaikki vaan lomailee – mitä häh!?

Vitsi vitsi. Vaikka yrittäjyys onkin elämäntapa, niin kyllä yrittäjäkin lomansa ansaitsee. Jos sesonki on kesällä, niin sitten pitää huilata talvella. Ja vaikka pitkä neljän viikon loma ei välttämättä onnistuisikaan, niin ei huolta! Tutkimuksen mukaan lyhyemmätkin lomapätkät rentouttavat ja palauttavat vähintään yhtä tehokkaasti, kuin pidempi pätkä.

Omiin työrituaaleihini kuuluu kevyt ”laskeutuminen” lomaan. Suosittelen tapaa muillekin! Laskeutuminen tarkoittaa sitä että kun kalenteri luontaisesti tyhjenee, niin jää aikaa siivoukselle. Sekä pöydän, kaapin että paperipinojen ihan oikealle siivoukselle kuin myös pääkopan ajatusten organisoinnille. Aion käyttää ainakin koko ensi viikon tähän lomalle laskeutumiseen: tehdä vielä muutaman rästiin jääneen homman, siivota paperipinot, käydä läpi keskeneräiset projektit ja kirjoittaa mietintälistan.

Mietintälistalle kerään ne asiat, joiden pohtimiseen ei ole jäänyt arjen kiireessä aikaa. Kehitettäviä juttuja, pohdittavia ajatuksia, pieniä ituja uusista ideoista. Langanpätkiä sieltä täältä. Kesälomalla en edes yritä pistää aivojani kokonaan narikkaan, vaan hyödynnän vapautuvaa kapasiteettia ajattelutyöhön. En usko että sellaista yrittäjää edes on olemassa, joka voisi loman alkaessa painaa off-nappulaa ja sulkea firman asiat kokonaan mielestä. Eikä se ole tarpeenkaan. Se ei ole uhrautumista eikä marttyyrimaista tekemistä, vaan omasta vapaasta tahdosta tapahtuvaa asioiden eteenpäin miettimistä.

Joko sinulla on kesäloma alkamassa? Jos olet yrittäjä, niin hyödynnä tässäkin asiassa vapauttasi ja lähde lomalle vasta sitten, kun siltä tuntuu ja hetki on sopiva. Älä lähde lomalle väkisin jonain tiettynä kalenteripäivänä, vaan anna lomalle aikaa. Kun laskeudut lomatunnelmaan pikkuhiljaa – siivoat ensin pöydän ja pääsi – pääset paremmin nauttimaan niistä vapaista hetkistä, joita edessä on!

Oikein aurinkoista ja hyvää kesää ja lomaa kaikille blogini lukijoille. Syksyllä taas tavataan!

Tiina

Sydänkakku

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s