Ihanat naiset rannalla

Olen iloinen, onnellinen ja kiitollinen. Tänään on syytä juhlaan!

Suomalaiseen perinteeseen ei kuulu onnen hehkuttaminen, mutta haluan jakaa tämän tarinan malliksi teille muillekin, jotka vastaavia asioita pohditte.

Tämä on tarina ystävyydestä, avoimuudesta ja luottamuksesta sekä yrittäjyyden yhdistävästä voimasta. Ja tämä tarina on tosi.

Olipa kerran kolme naista. He olivat kaikki omilla tahoillaan yrittäjiä, vaimoja ja äitejä. Heillä oli takanaan hyvin erilaiset työurat ja täysin erilaiset polut yrittäjyyteen. Heillä oli paljon ideoita, unelmia ja haaveita. Heillä oli myös haasteita. Yrittäjyys oli kaikille selkeä ja oikea valinta – elämäntapa – mutta he kaipasivat jotain enemmän. Halu verkostoitua ja löytää hengenheimolaisia oli kova. Koska he kaikki työskentelivät enemmän tai vähemmän täyspäiväisesti koneella ja verkossa IT:n, markkinoinnin ja viestinnän parissa, oli naisten virtuaalinen sosiaalinen elämä muodostunut vilkkaaksi ja aktiiviseksi. Sattumalta he myös asuivat melko lähellä toisiaan.

Pikkuhiljaa kävikin sitten niin että juuri verkko toi nämä naiset yhteen. Ensin Laura ehdotti Tiinalle ihan oikeita elävän elämän kahvitreffejä, kun hän huomasi ”Salo nousuun” -Facebook ryhmässä että hehän asuvat samassa kaupungissa! Myöhemmin Tiina tapasi Larissan suuressa Sometime-tapaamisessa Espoossa ja ystävyys sinetöitiin (tietenkin) #selfiellä Start-up saunan lauteilla. Tiinan kautta Larissa ja Laura tutustuivat paremmin toisiinsa ja syksyyn 2013 mennessä ystävyys oli vahvistunut niin että yhteisiä tapaamisia odotettiin ja niitä pyrittiin järjestämään aina mahdollisuuksien mukaan.

Jossain vaiheessa keväällä 2014 alkoi kypsymään idea tiiviimmästä yhteistyöstä. Lauralla ja Tiinalla oli jo kokemusta yhdessä tekemisestä sekä Tiinan perustaman Hub Salon että muutamien asiakasprojektien tiimoilta. Jossain vaiheessa he pohtivat keskenään että Larissan persoona, kokemus ja osaaminen täydentäisi porukkaa loistavasti. Pian kävi ilmi että myös Larissa oli pohtinut asiaa omalla tahollaan – kuinkas sattuikin!

Asiaa piti miettiä lisää. Naiset päättivät järjestää yhteisen strategiapäivän ja kun Larissa esitti kutsun lähteä heidän mökilleen saaristoon, syntyi ”Saariston strategiapäivät” (joista muuten veikkaan tulevan legendaarinen perinne…).

Puolitoista vuorokautta eristyksissä Turun saaristossa tuulen ja meren armoilla, elämää suurempien kysymysten äärellä. Asiat alkoivat loksahdella paikoilleen.

Helteisen kesän ja ansaittujen lomien jälkeen naiset palasivat strategiapäivän teemojen äärelle. Ja niin vihdoin tänä syksynä yhteiset toiveet konkretisoituivat ja näiden ahkerien yrittäjien tulevaisuus sai uuden merkityksen ja suunnan: yhteisen uuden yrityksen. Tämän yrityksen perustamista juhlimme tänään ja siksi olen niin äärettömän onnellinen ja innoissani kaikesta tulevasta!

Tarinan opetus?

Uskalla luottaa ja tulla luotetuksi. Ole avoin ja vilpitön pyrkimyksissäsi. Puhu toiveistasi ääneen. Yrittäminen voi joskus olla raskasta puurtamista, mutta parhaimmillaan se johtaa upeisiin kohtaamisiin, verkostoihin ja kenties johonkin suurempaan. Kun aidosti tekee sitä mistä tykkää, se myös näkyy, tuntuu ja kuuluu. Luota intuitioosi ja toteuta intohimoasi!

Ladies & gentlemen, saanko siis esitellä: Joy & Order

 

Saariston strategiapäivän kotiinlähtötunnelmissa 12.6.2014.

Yksi kommentti

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s