Miksi minä olen Charlie

Mediassa on kyseenalaistettu meitä suomalaisia, jotka olemme rynnänneet eri some-kanavissa julistamaan ”Je Suis Charlie” -postauksia. Jukka Huusko kysyy Hesarin kolumnissaan mm. että ”Olimmeko Charlie silloin, kun lehden toimitus teki jokapäiväistä työtään tappouhkausten alla?”. Niklas Herlin ihmettelee omassa puheenvuorossaan ”Olen Sleepy Sleepers” tätä suomalaisten yhtäkkistä intoa puolustaa sananvapautta, jota meillä ei edes samalla tavalla ole olemassa, kuin esim. Ranskassa on. Ihan hyviä kirjoituksia molemmat.

Haluan kuitenkin kertoa miksi minä olen Charlie. Minä olen Charlie, koska olen aivan tavallinen ihminen, joka järkyttyi veriteosta Ranskassa. Olen Charlie, koska huolestuin entisen kotikaupunkini ja kotimaani tilanteesta ja ystävieni voinnista siellä. Olen Charlie, koska kauhistuin ystäväni pienen lapsen jouduttua vaaraan keskiviikkona Pariisissa. Terroristit olivat hylänneet pakoautonsa lapsen koulun portille – vain minuutteja ennen kuin hän olisi päässyt koulusta. Olen Charlie, koska Ranska on minulle monestakin eri syystä erittäin läheinen maa.

Postatessani ”Je Suis Charlie” -viestin Asterixin kuvan kera, en ajatellut sananvapautta tai islamia tai terroristeja tai oikeastaan yhtään mitään kovinkaan analyyttistä tai intellektuellia. Olin hämmentynyt, surullinen ja järkyttynyt. Halusin osoittaa tukeni ja myötätuntoni edes jotenkin tähän kauheaan tapahtumaan, joka kosketti minua. Siksi minä olen Charlie. Koska minä olen minä.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s