Elämän kaikki sävyt

Joskus kaikki vaan kasaantuu; hyvät ja pahat, ilot ja surut, elämä ja kuolema. Elämän kaikki sävyt. Nyt on ollut jo jonkin aikaa vähän sellaista. Ihmeen hyvin sitä kuitenkin pysyy kasassa, kun osaa nähdä valon tunnelin päässä ja olla kiitollinen niistä hyvistä asioista. Ja pitää huolta itsestään. Joskus vähän itsekkäästikin.

En mene tässä nyt syvemmälle niihin haasteisiin – niitä kun tulee meille kaikille jossain vaiheessa elämää aina. Haluan sen sijaan kertoa selviytymiskeinojani. Niistä voi olla jollekin vastaavassa tilanteessa olevalle apua. Elän muutenkin ruuhkavuosia; pienet lapset + kasvuyrittäjyys on jo melkoinen yhtälö ilman ylimääräisiä murheitakin. Kaikki keinot ovat siis sallittuja ja tässä minulle ne tärkeimmät.

Uni

Unesta en luovu. Vaikka välillä tulee herättyä aamuyön tunteina pyörimään ja miettimään asioita, niin olen (vastoin luonnollista rytmiäni) koittanut mennä nyt erityisen aikaisin nukkumaan. Minulle tämä ”aikaisin” tarkoittaa noin klo 22 – tai viimeistään klo 23. Normaalisti kukkuisin puolilleöin tai helposti ylikin. Nyt haluan varmistaa riittävän unen, vaikka sitä ei aamulla niin pitkään nukkuisikaan. Tästä oivalluksesta kiitän Antti Hagqvistia ja hänen Kapasiteetti-luentoaan, jolle minulla oli ilo osallistua tammikuussa.

Priorisointi

Kirjoitin jokin aika sitten Membookin blogiin oivalluksia yrittäjyydestä. Puhuin kirjoituksessa oikeisiin asioihin keskittymisestä sekä luopumisesta. On ollut pakko tehdä valintoja. Sama koskee yksityiselämääni. Olen tässä kohdassa suosiolla luopunut joistakin omista jutuistani. En marttyyrinä, vaan realistina. Niiden aika tulee kyllä taas, mutta se aika ei ole juuri nyt. Turha stressata vielä kaiken muun lisäksi siitä että ei ole tullut käytyä salilla tai golfia harjoittelemassa. Tai syyllistyä siitä että kotona odottaa pyykkivuori tai että kotityöt ja lastenhoito ovat kasautuneet miehelleni. Nyt on näin.

Ulkopuolinen apu

Olen myös pyytänyt ja saanut ulkopuolista apua. Viime syksynä, kun tilanne alkoi näyttämään huonolta ja oma jaksaminen oli koetuksella, sain apua mm. yrittäjän työnohjauksesta. Suosittelen lämpimästi kenelle tahansa, jos tunnet tarvitsevasi tukea ja apua arjen pyörittämiseen. Työnohjaaja ei kuitenkaan ole psykologi, vaan nimensä mukaisesti työn ohjaaja. Sain sparrausta mm. ajanhallintaan, työn organisointiin ja yhdessä selkeytimme niitä asioita, jotka olivat minulle siinä hetkessä tärkeitä. Työterveyshuolto oli myös avainasemassa orastavan kaaoksen purkamisessa – siitä kiitos Lääkäriasema Sallabin ihanalle työterveyshoitajalle, joka tarttui asiaani ja patisti sekä lääkärin että terapeutin pakeille. Apua kyllä saa, kun sitä tajuaa pyytää.

Hetkessä eläminen ja pienet ilot

Haasteista huolimatta menossa on yhtäaikaa myös hienoja juttuja erityisesti työelämän puolella – niin minulla kuin kanssayrittäjilläni Hub Salossa. Iloitsen niistä täysillä ja juuri siinä hetkessä. Tällä viikolla iloitsin mm. positiivisista rahoitusneuvotteluista sekä yritykseni näkyvyydestä ”Intohimoinen yritys 2016” sivustolla. Yritän myös muistaa kotona iloita pienistä tavallisista hetkistä lasten kanssa. Ottaa lapsi kainaloon ja lukea hänelle kirjaa (vaikka ei niin huvittaisikaan). Käydä jossain mukavassa konsertissa ja yhdessä vaikka vähän shoppailemassa.

Näillä keinoin pusken tiukasti eteenpäin kohti kesää, kohti valoa tunnelin päässä. Pieni lomareissukin häämöttää näköpiirissä. Kuten eräs hyvä ystäväni usein sanoo: ”Kyä se siitä!”

Toivottavasti sinullakin <3

Tiina

6tag_180316-213839

Yksi kommentti

  1. Taisin tarvita tätä tänään.
    (Ja nyt menen nukkumaan, vaikka on lauantai eikä edes puoliyö.)

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s