Mitä positiivisuus minulle merkitsee

Olen ehdokkaana vuoden positiivisimmaksi Salolaiseksi – wau! On suuri kunnia päästä mukaan tähän joukkoon ja haluankin välittää lämpimät kiitokset ehdokkaat asettaneelle raadille ja Salon Nuorkauppakamarille. Koen ehdokkuuden tunnustuksena, joka tuntuu aidosti hyvältä – kiitos.

Mitä positiivisuus sitten minulle merkitsee?

Elämähän ei ole kenelläkään meistä mitenkään tasaista. Kirjoitan tätä tänään elämäntilanteessa, jota voisi kutsua kohtuullisen kuormittavaksi. Uskon kuitenkin vahvasti että positiivisuus auttaa tällaisissakin vaikeissa vaiheissa. Se auttaa jaksamaan ja katsomaan eteenpäin – sekä tekemään sen mitä tässä tilanteessa voi. Yksi lempilausahduksiani onkin: ”Nyt on näin”. Se asettaa asiat perspektiiviin. Tänään on näin ja huomenna on jotenkin toisin.

Positiivisuus on asenne

Se on halu valita sellainen näkökulma, joka on rakentava ja optimistinen, sen sijaan että vähättelisi tai lannistaisi. Positiivisuus ei minulle näyttäydy naminami-pusipusi-meininkinä elämän jokaisena päivänä ja jokaisena hetkenä. En todellakaan ole mikään maailman helpoin tai tasaisin tyyppi. On paljon päiviä, jolloin aurinkoisuus on hyvin kaukana minusta – myönnän sen auliisti! Silti koitan aina nähdä sen hopeareunuksen pilven ympärillä.

Positiivisuus on mahdollisuuksia

Se on sitä että uskoo tulevaan ja siihen että voi tehdä mitä vain haluaa – jos vain tarpeeksi haluaa. Näitä mahdollisuuksia tulee meille kaikille eteen ihan joka päivä, kun niille on avoin. Kaikkeen ei voi tarttua ja pitää osata kuunnella myös sisäistä ääntään, mihin haluaa omaa aikaansa pistää. Positiivisuutta on myös kannustaa muita mahdollisuuksiin tarttujia.

Positiivisuus on rohkeutta

Rohkeutta unelmoida ja nähdä jotain sellaista, mitä muut eivät näe – tai eivät uskalla nähdä. Usein löytyy kuitenkin hengenheimolaisia, jotka näkevät saman ja innostuvat mukaan. Hyvä esimerkki tällaisesta positiivisesta rohkeudesta on perustamamme Pro Viljavarasto -yhdistys. Jonkun mielestä sulaa hulluutta, mutta meidän mielestä kaikkea muuta. Vastaavia rohkeita juttuja löytyy paljon muitakin – näitä meidän pitää yhdessä tuoda entistä paremmin esiin!

Jokainen voi olla positiivinen!

Koen että Salo on juuri nyt loistava paikka olla positiivinen. Täällä pienikin positiivinen asia on kokoaan isompi ja esimerkkejä löytyy vaikka kuinka paljon! Pieniä suuri asioita tehdään meidän parhaaksemme ja meitä ilahduttamaan ihan joka päivä. Kaupunkimme on täynnä aktiivisia ja positiivisia ihmisiä, jotka eivät voivottele, vaan pistävät tuulemaan! Tällaisia ”kylähulluja” me tarvitsemme lisää – sekä käynnistäjiä ja innostajia että myös niitä puurtajia, toimeen tarttujia ja mahdollistajia.

Annetaan kaikkien kukkien kukkia

Positiivisuus on minulle sitä että eletään ja annetaan muidenkin elää. Se mitä toisella on tai mitä joku muu tekee, ei ole minulta pois. Jos et muuta halua tai voi tehdä, niin tarkista edes oma asenteesi: onko se avoin ja innostava, vai negatiivinen ja latistava. Positiivisuus on valinta, jonka ihan jokainen meistä voi tehdä!

Positiivista kesää :)

Tiina

Dreams

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s